ZUPA RYBNA 2.doc

(28 KB) Pobierz

Paprykarz rybny

Składniki:
- 40 dag filetów z morszczuka
- po 2 papryki czerwone i żółte
- 4-5 ziemniaków
- 3 cebule
- 3 duże ząbki czosnku
- 5 łyżek oliwy
- pęczek bazylii
- szklanka soku pomidorowego (z kartonu)
- cukier, sól, pieprz

Przepis na Paprykarz rybny

 

Sposób przygotowania
Oczyszczone z gniazd nasiennych papryki pokrój na kawałki, a obrane i umyte ziemniaki w kostkę, cebulę - w plasterki; czosnek rozgnieć. W rondlu rozgrzej oliwę, przesmaż cebulę i czosnek oraz dodaj paprykę. Wszystko razem duś przez chwilę i wlej szklankę wody oraz wrzuć ziemniaki. Potrawę dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Następnie przykryj i gotuj przez 20 minut. Po tym czasie do paprykarza włóż umytą, osuszoną i pokrojoną w małe kawałki rybę, wsyp posiekaną bazylię i wlej sok pomidorowy. Gotuj jeszcze przez około 10 minut. Tuż przed podaniem posyp bazylią.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin