Wiosenne fusilli pod parmezanową kołderką.doc

(442 KB) Pobierz
Wiosenne fusilli pod parmezanową kołderką

Wiosenne fusilli pod parmezanową kołderką

składniki

·         2 duże pomidory

·         1 cukinia

·         2 ząbki czosnku

·         1/3 papryczki chili lub pół łyżeczki ostrej papryki

·         1 żółta papryka

·         20 dag pieczarek

·         1 cebula

·         20 dag wieprzowego mięsa mielonego

·         oliwa z oliwek

·         bazylia

·         ser typu parmezan

·         przyprawa typu vegeta

·         sól biała

·         pieprz ziołowy

·         2 łyżeczki ziołowego koncentratu pomidorowego

·         Do dekoracji:

·         pomidory

·         ogórki

·         rzodkiewka

·         cebula

·         szczypiorek

·         listki bazylii

Sposób przygotowania

  1. Mięso zasmażyć na patelni dodając wegetę do smaku.
  2. Pomidory sparzyć, zahartować zimną wodą i obrać ze skórki. Czosnek przecisnąć przez praske. Wszystkie warzywa drobno posiekać, lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać oliwe i dodać przygotowane warzywa.
  3. Gdy zmiękną, dodać czosnek, oraz wlać rozprowadzony w wodzie koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Wsypać pół łyżeczki tartej bazylii, lub kilka posiekanych listków. Wsypać wcześniej przygotowane mięso. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Gorący makaron wymieszać z gorącym sosem.
  5. Tak przygotowane danie wykładać na talerz, posypywać parmezanem i dekorować w/w nowalijkami, które dodatkowo pełnią rolę surówki.
  6. Podawać na gorąco.
  7. smacznego!!!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin