Przepisy-Sosy.pdf
(
209 KB
)
Pobierz
Sos włoski do ryb
SowłokidorybY15dagpomidorów,
pcekwłocyny,
3łyżkiolejuluboliwy,
cebula ( 50 g. ),
ąbekconku,
listek laurowy,
pogałącetymianku,oreganoiromarynu,
ól,
pieprz,
cukier,
20gwieregoimbiru,
POZA TYM :
4porcjeiletówmintaja,
jajko,
4łyżkimąki,
ól,
pieprz,
40gtłucudomażenia
Pomidoryanurydwewrątku,obradekórki,pokroidw
kotkCebuliwłocynobrad,umydirównieżpokroid
wkotk
Filetyumyd,ouyd,poolid,popiepryd,obtocydw
mące ZanurydwlekkoubitymjajkuSmażydwgorącym
tłucunałotykolor(każdątron2-3minuty)Odtawid
wciepłemiejce
Narogranymolejueklidcebul,dodadmiażdżony
ąbekconku,włocyn,anakoocupomidoryi
pryprawyuid20minutnamałymogniu
Imbirobradietrednadrobnejtarceprykrytejolią
aluminiową(lubpergaminem),papierdjądiutartyimbir
delikatnieekrobadnożemodaddoouSo
pryprawidpieprem,oląicyptącukruPoladnimryb
NASZA RADA :
Sowłokimożnapodawadtakżeiletamikurcaka
SobockiemC10dagwdonego,preronitegobockulubbekonu,
2 cebule,
łyżkamąki,
puszka koncentratu pomidorowego ( 140 g.),
3łyżkioleju,
1/2lroołuwołowego(kotki),
2łyżeckiłodkiejpapryki,
białypiepr,
oregano,
parkroplioutabaco,
ól
Cebulobrad,umydipokroidwdrobnąkotkobre
chłodonyboceklubbekonpokroidwcienkiepaki
Bocekpodmażydnaoleju,dodadcebuliduidaż
bdieklitaoypadmąkimieającmażyd,aż
powtaniejanożółtagładkamaa
obockuicebulidodadkoncentratpomidorowy,
agotowad,całycamieającoladroół,ciągle
mieając,byniepowtałygrudkiZagotowadina5-7
minutotawidnamałym ogniu nadal od czasu do czasu
mieającPryprawidnaotropapryką,oregano,olą,
piepremioemtabacoPodawadnagorąco
SoMornay3dagmała,
3dagmąki,
0,5 l mleka,
15 dag sera twarogowego (grojer lub ementaler),
ólipieprbiały,
Z małaimąkirobidamażk,roprowadidimnym
mlekiemipryprawidpiepremodadtartyer,
wymieadWerjbardiejwytwornąmożnaoiągnąd,
aprawiącodwomażółtkamiijużniegotowad
Podawaddogotowanychbiałychmi,ryb,jajek,
pulpetów, paragów Sos szary z piernikiem.
1 szklanka ciemnego piwa,
1/2 szklanki wywaru ryby,
5dagmigdałów,
3 dag. rodzynek,
11/2łyżkimała,
ól,
cukierlubmiód,
2-3łyżkiokucytrynylub1/2kielikacerwonegowina,
5 dag. piernika.
Migdałyparyd,obradekórki(otawidkilkado
prybrania)iemledlubdrobnopoiekadRodynki
opłukad,namocydwmałejilocipregotowanejwody
Pierniknamocydwpiwie,agdyromiknie,dodad
migdały,wywarrybyiwymieadMałoropucidw
rondelku,wladpiwoiagotowad,talemieając,abyo
nieprywarłdodnaodadrodynki,doprawiddomaku
olą,cukrem,okiemcytrynylubwinem
SoChoron2żółtka,
10dagmała,
2 dag pasty pomidorowej,
2małecebulki,
2łyżkioctuwinnego,
1 małyąbekconku,
1łyżkapoiekanegowieregoetragonulub1/2łyżecki
suszonego,
ól,
pieprz.
Ocet z posiekanymi drobno cebulkami, czosnkiem i
etragonemgotowadtakdługo,ażotaniepołowa
płynuNatpniepłynprecediddogarnuka,otudid,
dodadżółtkai1łyżeckmałaWtawidgarnuekdo
wikegogarnkagorącąwodą(60tC)iobanacynia
potawidnamałymogniuPodcapodgrewaniaubijad
odochwili,gdyacniegtniedZdjądnacynia
ognia(niewyjmowadgarnukagorącej wody) i dalej
ubijado,dodającpokawałkumało,ażpowtanie
gtaigładkamaaNaamymkoocudodadpat
pomidorowąipryprawiddomakuoląipieprem
Sos holenderski.
12dagmała,
2żółtka,
1/2klankibiałegowytrawnegowina,
ól,
pieprbiały
Wgarnukuagotowadwinooląipieprem,a
natpnieotudidoimnegopłynudodadrotrepane
żółtkai1łyżeck(dokawy)imnejwodyWtawid
garnuekdowikegogarnkagorącąwodą(60tC)
ipotawidobanacynianamałym ogniu. Podczas
podgrewaniaubijadodochwili,gdyacniegtnied
Natpniedjądobanacyniaognia(niewyjmowad
garnukagorącejwody)iwdalymciąguubijado,
dodającpokawałkumałoKiedypowtaniejednolita,
gładka,gtamaa,doprawidodomakuoląi
pieprem,anatpnieotudid Sos musztardowo-mitowyč3dagmałalubmargaryny,
3dagmąki,
1/2klankiwywaruwłocyny,
1aetkamityekpreowej,
1łyżkałagodnejmutardy,
1żółtko,
ól
Mitaparydw1/4 klankiwrątkuWywarwaryw
połacydnaparemmityZtłucuimąkirobidbiałą
amażk,roprowadidniewielkąilociąotudonego
wywaru,dodadmutardiwymieadPołącydretą
wywaru,pooliddomaku,amieadiagotowadPo
zdjciuogniaaprawidożółtkiemPodawadciepły
SomulinowyM10daggtegomajoneu,
40mlbiałegowytrawnegowina,
białka2jajek,
ocet balsamiko,
sok z 1/2 cytryny,
ól
Majonewymieadwinem,okiemcytrynyiodrobiną
soli. Kiedy utworyijednolitamaa,delikatniepołącyd
jąubityminatywnobiałkamiPredpodaniemjużna
taleru,okropidoctembalamiko
Plik z chomika:
romek1909
Inne pliki z tego folderu:
Przepisy kucharskie.rar
(3901 KB)
przepisy na masy plastyczne.doc
(33 KB)
Przepisy-Sosy.pdf
(209 KB)
Drinki (przepisy).zip
(246 KB)
Przepisy ze znanych barów.doc
(57 KB)
Inne foldery tego chomika:
Audioboki
Ciekawostki
Czasopisma
Dokumenty
DZIECI
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin