Naleśniki 4Ja przede wszystkim biore garnek 2 litrowy, wbijam 4 jajka, dodaje cukier waniliowy, 4 lyzki cukru, szczypte soli. Ubijam mikserem na piane (az sie cukier dobrze wymiesza, a najlepiej rozpusci). Dolewam mleko i dosypuje make tak, zeby uzyskac konsystencje gestej smietany, ale niezupelnie (troche rzadsze) - wszystko tak, zeby sie zmiescilo w garnku. Na koniec dolewam 1/2 szklanki oleju i jeszcze miksuje po dodaniu oleju do ciasta nie musze patelni ani smarowac, ani polewac tluszczem.Jako nadzienie uzywam 2 kostek twarogu - rozgniatam dobrze widelcem, dodaje 2 jajka, 2 lyzki cukru i cukier waniliowy - wszystko dobrze mieszam.Smaze bardzo cienkie nalesniki, smaruje twarogiem, skladam w chusteczke, a na koniec odsmazam na masle i posypuje jeszcze cukrem.From: "Joanna" <joannaz@kki.net.pl>
pmm3