Watróbka po argentyńsku.txt

(0 KB) Pobierz
SK�ADNIKI: 60 dag w�tr�bki ciel�cej, 3 banany, szklanka czerwonego wytrawnego wina, cytryna, cebula, 4 �y�ki oliwy, listek laurowy, majeranek, s�l, pieprz. SPOS�B WYKONANIA: Wymiesza� wino z sokiem z cytryny, doda� start� na tarce cebul�, majeranek, pieprz i �wier� �y�eczki sk�rki otartej z cytryny oraz pokruszony listek laurowy. W�tr�bk� umy�, usun�� b�ony, pokroi� w cienkie plastry, u�o�y� w salaterce, zala� marynat�, przykry� i zostawi� na noc w lod�wce. Wyj�t� z marynaty w�tr�bk� os�czy� i kr�tko przesma�y� na silnie rozgrzanym oleju, prze�o�y� do rondelka, posoli�, ob�o�y� obranymi, pokrojonymi w plasterki bananami. Zala� marynat� i chwil� dusi� na niewielkim ogniu. Podawa� z ry�em i sa�at�.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin