Zupa cioci Małgosi.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
4244000 UNPDF
Zupa cioci Małgosi
Składniki
20 dag chudej mielonej wołowiny, jajo, pół kajzerki, kilka łyżek
mleka, po pół małego selera, kabaczka, cukinii i niewielkiego
kalafiora, 4 duże ziemniaki, łyżka soku z cytryny, szczypta cukru,
po pół łyżeczki tymianku i bazylii, czubata łyżka posiekanego
koperku, sól
Sposób przyrządzania
Zmieloną wołowinę wymieszać z jajem, namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, doprawić
do smaku. Z masy uformować jak najmniejsze kuleczki, wrzucić je do wrzącej osolonej
wody i gotować ok. 15 min, po czym odcedzić. Warzywa pokroić w drobną kostkę,
włożyć do 5-6 szklanek gotującej się wody (najlepiej oligoceńskiej), dodać przyprawy.
Gotować 35 min, pod koniec gotowania dodać sok z cytryny i cukier, włożyć kulki
mięsne. Na talerzach posypać zupę koperkiem.
Plik z chomika:
t500
Inne pliki z tego folderu:
Żydowska sałatka warzywna.pdf
(44 KB)
Żurek z chrzanem i śmietaną.pdf
(73 KB)
Żurek po kielecku.pdf
(85 KB)
Żurek na skrzydełku.pdf
(43 KB)
Żurek.pdf
(30 KB)
Inne foldery tego chomika:
330 Ciast
Balerony
Boczki
Ewa Wachowicz-przepisy
Kawa
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin