Zupa królewska.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
4244014 UNPDF
Zupa królewska
Składniki
40 dag kurczaka, włoszczyzna (marchew, seler, pietruszka), 12
dag śmietany, żółtko, 1-2 łyżki mąki, koperek, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Kurczaka umyć, zalać sześcioma szklankami wody, dodać obraną włoszczyznę i
ugotować. Wyjąć kurczaka, obrać ze skóry, oddzielić mięso od kości, zemleć, dodać do
przecedzonego wywaru. Zaprawić mąką rozmieszaną z niewielką ilością chłodnego
wywaru, zagotować. Żółtko rozmącić ze śmietaną, wlać do zdjętej z ognia zupy,
przyprawić solą i pieprzem, posypać koperkiem. Podawać w filiżankach z grzankami lub
groszkiem ptysiowym.
Plik z chomika:
t500
Inne pliki z tego folderu:
Żydowska sałatka warzywna.pdf
(44 KB)
Żurek z chrzanem i śmietaną.pdf
(73 KB)
Żurek po kielecku.pdf
(85 KB)
Żurek na skrzydełku.pdf
(43 KB)
Żurek.pdf
(30 KB)
Inne foldery tego chomika:
330 Ciast
Balerony
Boczki
Ewa Wachowicz-przepisy
Kawa
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin