Zupa porowo-selerowa.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
4243820 UNPDF
Zupa porowo-selerowa
Składniki
1,5 litra wywaru z warzyw (może być bulion warzywny z kostki),
2-3 pory, pół średniego selera,
2 łyżki sosu sojowego grzybowego, 30 dag tofu, 2 łyżki oliwy z
oliwek, łyżka soku z cytryny, zielenina, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Tofu pokroić w niewielką kostkę, zalać sosem sojowym i odstawić. Z porów odciąć
twarde liście, resztę starannie opłukać i pokroić w talarki, a seler w słupki. Wywar
zagotować, włożyć warzywa i gotować na dużym ogniu 5-7 min, doprawić solą i
pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej tofu. Przełożyć zrumienione
kostki do talerzy, zalać zupą i posypać posiekaną zieleniną. (100 g - 40 kcal).
Plik z chomika:
t500
Inne pliki z tego folderu:
Żydowska sałatka warzywna.pdf
(44 KB)
Żurek z chrzanem i śmietaną.pdf
(73 KB)
Żurek po kielecku.pdf
(85 KB)
Żurek na skrzydełku.pdf
(43 KB)
Żurek.pdf
(30 KB)
Inne foldery tego chomika:
330 Ciast
Balerony
Boczki
Ewa Wachowicz-przepisy
Kawa
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin