Cynadry.rtf

(5 KB) Pobierz
Cynadry

Cynadry

 

Składniki na 4 porcje:

80 dag nerek

2 cebule

pół szklanki Bulionu warzywnego WINIARY

kieliszek białego wytrawnego wina

po łce tłuszczu i mąki

liść laurowy

pieprz

l

 

Nerki opłucz, przekrój wzdł na połówki, oczyść, zalej zimną wodą i odstaw na pół godziny. Po wyjęciu z wody opłucz, następnie zalej wrzą wodą, zagotuj i osącz. Znowu zalej wrzątkiem, w którym tym razem ugotujesz nerki do miękkości. Wyjmij i jeszcze ciepłe pokrój w pół plasterki.

 

Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu, dodaj nerki, oprósz mą i trochę podsmaż, mieszając. Następnie wlej wino i bulion warzywny i wrzuć listek laurowy. Duś razem 10 minut, po czym dopraw pieprzem i solą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin