Schab po rosyjsku.docx

(15 KB) Pobierz

Schab po rosyjsku

 

 

Składniki

dla 2 osób

2 kotlety schabowe,2-4 łyżek drobno posiekanej cebuli,Pieczarki 30 dkg,śmietana30%,

 

Opis przygotowania

czas przygotowania: do 20 min

Schab pokrojony jak na kotlety rozbijamy .Smarujemy czosnkiem,oliwą z oliwek ,solimy ,pieprzymy,składamy wpół i jeszcze raz lekko rozbijamy ,kształtując kotlet wielkośći dłoni.Kotlet układamy w małej miseczce żaroodpornej wysmarowanej olejem, posypujemy drobno posiekaną cebulą{ok.1 łyżka},na to ze dwie łyżki podsmazonych pieczarek lub innych grzybów.Polewamy dwiema łyzkami śmietany 30% i zapiekamy w piekarniku ok.30-40 min

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin