Składniki:Ciasto:3 szklanki mąki3/4 szklanki wrzącej wody1/4 szklanki zimnej wodyszczypta soliFarsz:2 piersi z kurczaka0,5 kostki masłapołówka brokułu1 cebula1 ząbek czosnkuzielona pietruszka wg uznania(ok. 1 pęczka)sól pieprz do smakuSposób przyrządzenia:Ciasto: Mąkę z solą zalać wrzątkiem, zamieszać i odstawić na 5 minut. Po tym czasie wlać do niej zimną wodę, zamieszać i odstawić ciasto na 20 minut. Po tym czasie ciasto wyrobić i wycinać krążki na pierogi.Farsz: Ugotować na pół- twardo brokuł. Posypać solą i pieprzem piersi z kurczaka. Delikatnie obsmażyć je na niewielkiej ilości masła. Następnie zmielić usmażone mięso w maszynce do mielenia. Rozpuścić masło. Wymieszać delikatnie mięso, różyczki brokułu oraz zieloną pietruszkę Masa jest dosyć sucha więc dolewamy ok. 0,5 kostki rozpuszczonego masła .Całość doprawić solą i pieprzem.Na przygotowane krążki ciasta pierogowego nakładać farsz i formować pierogi.Pychota!!! Smacznego!!!
jot_em18