Omlet huzarski.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

- 6 jajek

 

- 1- 2 łyżki tłuszczu (smalec, olej)

 

- 100 g wędzonej słoniny

 

- 2 spore ziemniaki

 

- 1 mała cebula

 

- 1 łyżeczka mielonej papryki

 

- sól i pieprz

 

Sposób przyrządzania:

 

Słoninę kroimy w drobniutką kosteczkę, rumienimy i zdejmujemy z patelni.

 

Na pozostałym na patelni tłuszczu smażymy na jasnozłoty kolor pokrojone w kosteczkę ziemniaki razem z pokrojoną w talarki cebulą.

 

Solimy, podnosimy na moment patelnię, skrapiamy jej zawartość wodą, posypujemy papryką i pieprzem, stawiamy patelnię ponownie na ogniu i wylewamy na ziemniaki z cebulą masę z roztrzepanych jajek z dodatkiem tłuszczu.

 

Omlet smażymy z dwóch stron. 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin