Kurczak z miętą i serkiem homogenizowanym.pdf
(
31 KB
)
Pobierz
5857881 UNPDF
KURCZAK Z MIĘTĄ I SERKIEM
HOMOGENIZOWANYM
Składniki:
Wykonanie:
W każdej piersi zrobić otworek tak, by powstały
"kieszonki". Wymieszać serek, jabłko, cebulkę, miętę,
czosnek, szczypiorek, sól i pieprz. Tym farszem wypełnić
każdą pierś, obwinąć też każdą plasterkami boczku.
Umieścić w dość płaskim naczyniu, nasmarować oliwą i
sokiem z cytryny, włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec
aż boczek się zarumieni (ok. 30 min.).
·
4 piersi kurczaka
·
8 plasterków
surowego
boczku
·
ok. 75 g serka
homogenizowan
ego
·
pół startego
jabłka
·
0,25 łyżeczki
mięty
·
bardzo drobno
pokrojona
cebulka
·
granulowany
·
2 łyżeczki
pieprzu
czarnego
·
łyżeczka
szczypiorku
·
łyżeczka soku z
cytryny
·
sól
czosnek
Plik z chomika:
szymon1047
Inne pliki z tego folderu:
Klopsiki.pdf
(47 KB)
Indyk w sosie miodowo imbirowym.pdf
(49 KB)
Indyk po meksykańsku.pdf
(50 KB)
Pierś kurczaka po marokańsku.pdf
(29 KB)
Kurczak pieczony po niemiecku.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
a]PRZEPIS NA CHLEB
dania mięsne
dania różne
drinki
KUCHNIA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin