Murzynek.doc

(22 KB) Pobierz
Murzynek

Murzynek

 

Składniki:

·        25 dag margaryny

·        1 ½ szklanki cukru

·        3 łyżki kakao

·        7 łyżek wody

·        4 jajka

·        2 szklanki mąki

·        2 łyżeczki proszku do pieczenia

·        cukier waniliowy

·        bakalie

·        kokos

 

Sposób wykonania:

Margarynę, cukier, kakao, i wodę zagotować. Masę ostudzić, odlać ½ szklanki masy na polewę. Do reszty masy dodać jajka, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i bakalie oprószone mąką.

Prostokątną formę (12 x 36 cm) wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą i wlać do niej ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 160-170°C.

Ostudzić, polać polewą i posypać kokosem.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin