Składniki:
· 25 dag margaryny
· 1 ½ szklanki cukru
· 3 łyżki kakao
· 7 łyżek wody
· 4 jajka
· 2 szklanki mąki
· 2 łyżeczki proszku do pieczenia
· cukier waniliowy
· bakalie
· kokos
Sposób wykonania:
Margarynę, cukier, kakao, i wodę zagotować. Masę ostudzić, odlać ½ szklanki masy na polewę. Do reszty masy dodać jajka, mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i bakalie oprószone mąką.
Prostokątną formę (12 x 36 cm) wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą i wlać do niej ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 160-170°C.
Ostudzić, polać polewą i posypać kokosem.
henrykgwizdala