Czekoladowe ciacho z budyniem i makiem.doc

(75 KB) Pobierz
Czekoladowe ciacho z budyniem i makiem

Czekoladowe ciacho z budyniem i makiem

·         Ciasto:

·         4 jajka

·         3/4 szklanki cukru

·         1 szklanka mąki tortowej

·         1 cukier waniliowy

·         4 łyżeczki kakao

·         2 łyżeczki proszku do pieczenia

·          

·          

·         Pianka makowa:

·         3 białka

·         0,5 szklanki cukru

·         2 łyżki maku

·          

·          

·         Masa budyniowa:

·         0,75 l. mleka

·         2 budynie malinowe

·          

·         polewa czekoladowa

·         ziarenka maku do dekoracji

 

Upiec ciasto z podanych składników, w temperaturze 180* przez 30 minut(blaszka25/35).Jeszcze ciepłe przekroić na dwa płaty i odstawić do ostygnięcia, w formie o takich samych rozmiarach upiec piankę. Ugotować budynie i ciepłymi przełożyć ciasto, środek ma stanowić pianka. Zimne ciasto polać polewą i wysypać dowolny wzór na polewie, odstawić do zastygnięcia. SMACZNEGO.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin