Przepisy Przepyszne.pdf

(467 KB) Pobierz
32722729 UNPDF
www.uwielbiam.pl - tu zaczyna siê gotowanie
Przepisy Przepyszne
Autor: Sysia
- 1 -
32722729.001.png
www.uwielbiam.pl - tu zaczyna siê gotowanie
Spis tre¶ci:
1. Cheesecakelets
2. èeský houskový knedlík
3. Diabelskie kotlety
4. Schab w pomidorach z cynamonem
5. Udka z patelni
6. Zapiekanka z fladenbrot
7. Nale¶niki z farszem ruskim
8. Sos czosnkowy
9. Pulpeciki
10. Kotlety kurczakowe
11. Kotlety z boczniaka
12. Racuszki z jabłkami
13. Zupa serkowa
14. Ciasto na pizzê
15. Makaron zapiekany z jabłkami
16. Feta z pieca
- 2 -
www.uwielbiam.pl - tu zaczyna siê gotowanie
Przepis: Cheesecakelets
Potrawa baaaardzo prosta! Polecam szczegónlnie gdy nie macie czasu!!
Składniki:
* waniliowy - 4-5 kropel aromat
* cukier - 2 ły¿ki
* jajka - 3 szt
* m±ka - 5 ły¿ek
* twaróg - 25 dag
Opis przygotowania:
1 - Oddzieliæ białka od ¿ółtek. Białka ubiæ w osobnym naczyniu, nie musi to byæ sztywna piana.
2 - ¯ółtka poł±czyæ z cukrem, nastêpnie dodaæ twaróg i m±kê, dodaæ aromat waniliowy. Na koniec masê
serow± poł±czyæ z pian± z białek.
3 - Sma¿yæ na niewielkiej ilo¶ci oleju, formuj±c małej wielko¶ci placki. Przed podaniem mo¿na oprószyæ
cukrem pudrem.
- 3 -
32722729.002.png
www.uwielbiam.pl - tu zaczyna siê gotowanie
Przepis: èeský houskový knedlík
Bardzo czêsto dostajê pytanie: jak zrobiæ czekiego knedla :d i umieszczam przepis gdzie siê da, to
podziele siê równiez z wami
Składniki:
* składniki:
* 450 g m±ki tortowej
* 3 ¶wie¿e bułki
* 1 jajko
* 200 ml mleka
* 10 g dro¿d¿y lub połowa proszku do pieczenia
* sól
Opis przygotowania:
1 - Do maki dodaæ dro¿d¿e lub proszek do pieczenia, dodaæ mleko o temperaturze pokojowej z rozbitym
w nim jajkiem, dodaæ szczyprê soli i zagnie¶æ ciasto. Skroic bułki w drobne kostki i dodac do ciasta,
ponownie mocno razem zagnie¶æ. Ciasto odstawic na 40min.
2 - W duuuzym garze zagotowaæ posolona wodê, z ciasta "wymodelowaæ" 2 szyszki spore i wrzucic do
wrz±tku, gotowaæ 25min.
3 - Po wyci±gniêciu kroic plasterki grubo¶ci kromki chleba i podawaæ z kapust±, sosami, miêsem i
gulaszem
4 - Niezjedzon± czê¶c knedla wstawiæ do lodówki, podgrzewaæ tylko na parze , Wa¿ne: nie przejmowaæ
siê zbytnio wygl±dem knedla .
- 4 -
32722729.003.png
www.uwielbiam.pl - tu zaczyna siê gotowanie
Przepis: Diabelskie kotlety
Rewelacyjne kruche miêsko - place lizaæ, czêsto serwujê go¶ciom, s± zachwyceni i czêsto prosz± o
przepisy, wiêc dzielê siê z wami :)
Składniki:
* 50 wieprzowego ( najlepiej schabik ) moga byc te¿ piersi drobiowe -70dkg kg miêsa
* Marynata:
* 3 jajka - wybełtaæ
* 3 ły¿ki m±ki ziemniaczanej
* 1 ły¿ka oleju
* 1 vegety -2 ły¿eczki
* 1 ły¿eczka lub ostrej jak kto woli papryki słodkiej
* jak ktos nie lubi kminku mo¿na pomin±c troszkê pieprzu, kminku
* 1 ły¿eczka majeranku
* 4 czosnku przeci¶niêtego przez maszynkê z±bki
Opis przygotowania:
1 - Rozbite tłuczkiem, poporcjowane kotlety wło¿yæ do marynaty i pozostawiæ w lodówce najlepiej na
24godz. Ale 4 godziny te¿ wystarcz±
2 - W drugim dniu sma¿yæ na głêbokim oleju podawaæ z ziemniaczkami i surówk±, ,mo¿na takie
zamarynowane miêso rzuciæ równie¿ na grill. Pyyycha
- 5 -
32722729.004.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin