Chleb bananowy Keks�wka 700 gramowa 75 g mas�a lub margaryny 125 g cukru muscovado 2 jajka 3 banany 25 g rodzynek 150g m�ki pszennej razowej 75 g zarodk�w pszennych 50 g p�atk�w owsianych (da�am b�yskawiczne) 2 �y�eczki proszku do pieczenia Utrze� mas�o lub margaryn� z cukrem a� masa b�dzie puszysta. Banany zmiksowa� i doda� do mas�a razem z rodzynkami i jajkami. Wymiesza� do po��czenia si� sk�adnik�w. W drugiej misce wymiesza� m�k�, zarodki pszenne, p�atki owsiane i proszek do pieczenia. Stopniowo wsypywa� mieszank� do masy ma�lano-bananowej i wymiesza� drewnian� �y�k�. Foremk� wy�o�y� papierem do pieczenia i umie�ci� w niej ciasto, najlepiej �y�k� bo jest do�� g�ste. Piekarnik nastawi� na 180�C i piec oko�o 45-50 min. Chleb kroi� ca�kowicie wystudzony.
fire28