Chleb bananowy.txt

(0 KB) Pobierz
Chleb bananowy
Keks�wka 700 gramowa

75 g mas�a lub margaryny
125 g cukru muscovado
2 jajka
3 banany
25 g rodzynek
150g m�ki pszennej razowej
75 g zarodk�w pszennych
50 g p�atk�w owsianych (da�am b�yskawiczne)
2 �y�eczki proszku do pieczenia

Utrze� mas�o lub margaryn� z cukrem a� masa b�dzie puszysta. Banany zmiksowa� i doda� do mas�a razem z rodzynkami i jajkami. Wymiesza� do po��czenia si� sk�adnik�w.
W drugiej misce wymiesza� m�k�, zarodki pszenne, p�atki owsiane i proszek do pieczenia. Stopniowo wsypywa� mieszank� do masy ma�lano-bananowej i wymiesza� drewnian� �y�k�.
Foremk� wy�o�y� papierem do pieczenia i umie�ci� w niej ciasto, najlepiej �y�k� bo jest do�� g�ste.
Piekarnik nastawi� na 180�C i piec oko�o 45-50 min. Chleb kroi� ca�kowicie wystudzony. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin