CIASTECZKO BATONIK BAUNTY.rtf

(643 KB) Pobierz

 

CIASTECZKO BATONIK BAUNTY

Składniki:

200 g wiórek kokosowych

100 ml kremówki

70 g cukru pudru

70 g masła

opcjonalnie: kilka kropli aromatu rumowego

200g mlecznej czekolady

 

Wykonanie:

W naczyniu mieszamy wiórki z cukrem pudrem. W garnuszku podgrzewamy kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Tak przygotowaną masę wlewamy na wiórki, dodajemy aromatu i mieszamy.

Z powstałej mikstury formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na papierze do pieczenia, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na około godzinę.

Rozpuszczamy czekoladę (w mikrofali albo w kąpieli wodnej). Każdą kulkę zanurzamy w czekoladzie i wykładamy na papier. Czekolada musi stwardnieć, najlepiej więc przygotowane batoniki włożyć na jakiś czas do lodówki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin