ROLADKI SZYNKOWE Z KREMEM CHRZANOWYM
Ø 16 plasterków szynki
Ø 6 łyżek śmietany kremówki
Ø ¼ łyżeczki soli
Ø 2 łyzki startego chrzanu
Ø 1 łyżka soku z pomarańczy
Ø 4 jajka
Do dekoracji
Ø kilka liści sałaty
Ø 1 pomidor
Ø 1 pasek czerwonej papryki
Ø kilka gałązek natki pietruszki
Jajka ugotować na twardo i obrać , przekroić wzdłóż iowinąć plasterkiem szynki .
Śmietanę ubić z solą , wymieszać z chrzanem i sokiem z pomarańczy , posmarować resztę plasterków szynki i zawinąć w rożki . Roladki położyć na przemian na liściach sałaty , te z jajkiem udekorować resztą majonezu , całość ozdobić kawałkami papryki , pomidora i listkami natki .
g-alf