Spaghetti śrudziemnomorskie.doc

(21 KB) Pobierz

SPAGHETTI ŚRUDZIEMNOMORSKIE

 

·        40 dag spaghetti

·        40 dag mięsa mielonego

·        1 cebula

·        2 anchois

·        1 marynowana ostra papryczka

·        1 łyżka pasty anchois ( serdelowej )

·        1 ząbek czosnku

·        1 słoiczek sosu pomidorowego

·        2 łyżki oliwy

·        5 dag tartego żółtego sera

·        1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

 

                  Cebulę , papryczkę i anchois drobno pokroić , zrumienić cebulę dodać zmiażdżony czosnek i mięso , smażyć dopóki mięso nie straci czerwonego koloru , wówczas przykryć i dusić jeżeli trzeba dodać odrobinę wody , następnie dodać sos pomidorowy , pokrojone anchois , pastę anchois oraz papryczkę , gotować na małym ogniu około 10 min. Spaghetti ugotować na półtwardo odsączyć ułożyć w żaroodpornym naczyniu zalać sosem mięsnym posypać serem wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i zapiekać 10 min. , posypać natką pietruszki po wyjęciu .

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin