RYBA PO GRECKU.docx

(12 KB) Pobierz

RYBA PO GRECKU

Składniki

·         1,5 kg ryby

·         3 duże marchewki

·         2 pietruszki

·         1 por

·         1 seler

·         3 cebule

·         1/2 szklanki oleju

·         3 łyżki koncentratu pomidorowego

·         1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki

·         1-2 łyżeczki musztardy

·         2 liscie laurowe

·         4 ziela angielskie

·         sok z 1 cytrtny

·         sól i cukier do smaku

Etapy przygotowania

Jarzyny zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Włożyć do dużego rondla z mocno rozgrzanym olejem. Podlac 1/2 szklanki wody. Dodać przyprawy i dusić na małym ogniu około 15 minut.  Dodać koncentrat, musztardę. i 3 łyżki wody i dusić kolejne 10 minut. Przprawić sokiem z cytryny i mielona papryką.

Filety rybne smażyć opanierowane w mące i  jajku i tartej bułce na małym ogniu z dwóch stron. Układać na półmisku warstwami: warzywa - ryby – warzywa.

Przyozdobić natka pietruszki lub plastrami cytryny.

SMACZNEGO!!! J

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin