Krówka bez pieczenia.
:
dla >6 osób
3 paczki herbatników maślanych, 1 paczka masy budyniowej Karpatka, 2 paczki krakersów Lajkonik (inne się nie nadają, bo zrobi się ciapa), 1 puszka masy krówkowej, 2 śnieżki na mleko, 4 łyżeczki żelatyny ( namoczyć w odrobinie zimnej wody potem rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody),
·
1. Na blaszkę o wymiarach 35 x 25 wyłożyć herbatniki maślane, na to masę budyniową Karpatka przygotowaną według przepisu na opakowaniu, na to wyłożyć warstwę krakersów. Puszkę z masą krówkową wstawić na 20 minut do garnka z gorącą wodą ( aby łatwiej się rozsmarowała na krakersach). Wyłożyć masę krówkową na krakersy i na masę wyłożyć kolejną warstwę krakersów. Na wierzch wyłożyć śnieżki ubite według przepisu na opakowaniu z żelatyną. Można udekorować potartą czekoladą lub ozdobami z czekolady. SMACZNEGO!!!
czas przygotowania: do 60 min
hazelleyes86