Zupa z tostami4 - 5 cebul,2 ząbki czosnku,4 kromki chleba tostowego,4 plastry żółtego sera (ementaler, gouda),4 szklanki bulionu z kostki,3 łyżki oleju,1 łyżka masła,2 krople sosu tabasco,pieprz,cukier,sól.Cebule i czosnek obrać, opłukać, drobno posiekać,przełożyć do rondla i smażyć na oleju, aż się zrumienią.Bulion zagotować, dodać do cebuli, doprawić sosemtabasco, solą, cukrem, pieprzem i gotować jeszcze 25 min.Tosty posmarować masłem i posypać pieprzem, nawierzchu każdej kromki położyć po plasterku sera (ser wplasterkach można zastąpić serem stałym). Tosty ułożyćna blasze do pieczenia i zapiekać w piekarniku, w temp.190 st.C, ok. 10 min, aż ser się zrumieni.Gorącą zupę podawać z tostami.
hazelleyes86