Kudłacze.pdf

(88 KB) Pobierz
37870616 UNPDF
Kudłacze
Składniki
Ciasto: 2 szklanki mąki,szklanka cukru pudru,5 dag margaryny,jajo,
pół szklanki mleka,2 łyżki miodu,łyżka proszku do pieczenia.Polewa:
3/4 szklanki mleka,20 dag margaryny,2 łyżki kakao,szklanka
cukru,20-25 dag wiórkówkokosowych
Margarynę utrzeć z cukrem i wciąż ucierając dodać jajo, miód,
mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na płaską blachę, upiec
w średnio nagrzanym piekarniku i po ostygnięciu pokroić w kostkę. Mleko, margarynę
i cukier rozgrzać w garnku, dodać kakao i gotować 5 min. Po ostygnięciu polewy zanurzać
w niej kostki ciasta, a następnie obsypywać je wiórkami kokosowymi.
Sposób przyrządzania
Margarynę utrzeć z cukrem i wciąż ucierając dodać jajo, miód, mleko i mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na płaską blachę, upiec w średnio nagrzanym
piekarniku i po ostygnięciu pokroić w kostkę. Mleko, margarynę i cukier rozgrzać w garnku,
dodać kakao i gotować 5 min. Po ostygnięciu polewy zanurzać w niej kostki ciasta,
a następnie obsypywać je wiórkami kokosowymi.
37870616.001.png 37870616.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin