Zapiekanka alzackaPrzygotowanie - 10 minut Zapiekanie - 30-40 minut Dla 4 osób: 100 g kiełbasy, 4 jajka, 2 szklanki śmietanki, łyżka posiekanej natki, pomidor, 200 g startego żółtego sera, sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, 2 łyżki masła. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki. Pomidor umyć, sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę, pokroić w plasterki. Jajka ubić trzepaczką na pianę, nadal ubijając stopniowo wlewać śmietankę i dodawać starty ser. Dołożyć kiełbasę, natkę, pomidory.Całość wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Formę do zapiekania wysmarować masłem, wlać masę, wstawić do gorącego piekarnika. Zapiekać 30-40 minut w temperaturze 180-200 stopni. Podawać na gorąco lub na zimno. PORCJA - 577 kcal "Moje Gotowanie"
hazelleyes86