poledwica glazurowana.txt

(0 KB) Pobierz
Przek�ska 
POL�DWICA GLAZUROWANA 

Trudno��: �atwa


Sk�adniki na 4 porcje

�		75 dag pol�dwicy wieprzowej
		
�		1/2 szklanki d�emu morelowego
		
�		2 �y�ki musztardy ostrej lub �agodnej wg smaku
		
�		2 �y�ki octu balsamicznego
		
�		2 �y�eczki sosu Worcestershire
		
 
		

Etapy przygotowania

1.		Delikatnie rozbij ze wszystkich stron pol�dwic�. Wymieszaj podgrzany lekko 
d�em, sos Worcestershire, musztard� i ocet, tak przygotowan� marynat� 
posmaruj kawa�ek mi�sa, a nast�pnie u�� w brytfannie i wstaw do rozgrzanego piekarnika.
				
2.		Piecz w temperaturze 190 C przez 40-50 minut. Gdy mi�so jest mi�kkie, 
wyjmij z brytfanny i pokr�j na szerokie plastry
Zgłoś jeśli naruszono regulamin