Chiński sos do ryb.rtf

(6 KB) Pobierz
Chiñski sos do ryb

Chiński sos do ryb

 

Składniki:

łka Bulionu warzywnego WINIARY

cebula

2 ząbki czosnku

2 łki sosu sojowego

sok i skórka

otarta z dużej cytryny

łka mąki ziemniaczanej

2 płaskie łeczki cukru

l

pieprz

 

Obraną cebulę i czosnek bardzo drobno posiekaj. Zagotuj bulion w szklance wody, dodaj cebulę i czosnek, sos sojowy, cukier, pieprz i skórkę z cytryny. Całość chwilę gotuj na małym ogniu. Mą ziemniaczaną rozprowadź zimną wodą (2 łki), dodaj do wywaru i, stale mieszając, gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Na koniec wlej sok z cytryny, całość wymieszaj.

 

Sos jest doskonały zarówno na zimno, jak i na gorąco.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin