Brzoskwinie zapiekane2 brzoskwinie,50 g biszkoptów,50 g czekolady,3 łyżki winiaku,łyżka orzechówKrem:szklanka mleka, 2 jaja,łyżka mąki ziemniaczanej,cukier waniliowy Najpierw sporządzić krem: mąkę ziemniaczana i żółtka rozprowadzić niewielką ilością mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym i - po zdjęciu z ognia - połączyć z żółtkami i mąką, stale mieszając. Dodać masło, a następnie pianę z białek. Na dnie wysmarowanej masłem ogniotrwałej formy układać biszkopty, posypując je startą czekoladą, ułożyć na nich półówki sparzonych i obranych ze skórki brzoskwiń. Całość skropić winiakiem, przykryć kremem, posypać orzechami i cukrem. Zapiec w średnio nagrzanym piekarniku przez 15 min.From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Koteciek