Ananas smażony z kremem z ricotty.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

 

 

8 plastrów ananasa (może być z puszki),

 

20 dag sera ricotta,

 

4 łyżki cukru pudru,

 

2 łyżki śmietany kremówki (36%),

 

sok z 1 cytryny,

 

2 łyżki masła,

 

szczypta cynamonu

 

Wykonanie:

 

Ricottę, cukier i śmietanę miksujemy na kremową masę, dodając partiami sok z cytryny.

 

Plastry ananasa (dobrze osączone z zalewy) smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron (po ok. 3 min z każdej), aż się lekko z wierzchu skarmelizują.

 

Na środku każdego krążka kładziemy kopczyk z kremu i posypujemy cynamonem.

 

Podajemy na ciepło.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin