Zupa na zimową kolację.pdf
(
49 KB
)
Pobierz
4243813 UNPDF
Zupa na zimową kolację
Składniki
25 dag mielonej wołowiny lub cielęciny, duży por, 25 dag białej
kapusty, marchewka, 2 łyżki oliwy z oliwek, kostka bulionu
warzywnego, liść laurowy, łyżka musztardy, łyżka sosu sojowego,
zielenina, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Por starannie umyć, odciąć zielony pióropusz i twarde liście, a pozostałą część pokroić w
półplasterki. Kapustę poszatkować, a marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Mięso
podsmażyć w garnku na rozgrzanej oliwie, dodać warzywa i chwilę razem smażyć.
Kostkę rosołową rozpuścić w 1,5 l gorącej wody, wlać do garnka z mięsem i warzywami,
dodać musztardę, sos sojowy, mały listek laurowy, zamieszać i gotować 15 min.
Doprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną zieleniną. Jeść z grzankami z bułki lub
chleba tostowego. (100 g - 35 kcal)..
Plik z chomika:
bassma
Inne pliki z tego folderu:
Barszcz chrzanowy.pdf
(43 KB)
Barszcz czerwony.pdf
(40 KB)
Barszcz ukraiński 2.pdf
(34 KB)
Barszcz ukraiński.pdf
(30 KB)
Barszcz z uszkami.pdf
(32 KB)
Inne foldery tego chomika:
[ Dieta + odchudzanie ]
► Ewa gotuje
► książka kucharska
✿ Polski turniej wypieków
3-miesieczna DIETA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin