Sernik bananowy.doc

(21 KB) Pobierz
Sernik bananowy

 

 

 

Sernik bananowy

·         1 kg twarogu

·         40 dag bananów

·         8 jajek

·         1 szklanka miodu

·         20 dag rodzynków

·         10 dag wiórków kokosowych

·         1 łyżka cukru waniliowego

·         szczypta soli

Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, połączyć z żółtkami, miodem, ubitą na sztywno pianą z białek (ze szczyptą soli) oraz cukrem waniliowym. Dorzucić rodzynki namoczone w wodzie. Przełożyć do formy (tortownica o średnicy 28 cm) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wyrównać, posypać wiórkami kokosowymi i upiec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C (60-70 minut).

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin