sos pieczarkowy.pdf
(
52 KB
)
Pobierz
26068909 UNPDF
Sos pieczarkowy
Składniki
Łyżka masła, 15 dag pieczarek, mała cebula, łyżka mąki
ziemniaczanej, ćwierć szklanki rosołu, ćwierć szklanki
wytrawnego białego wina lub rosołu, 1-2 łyżki śmietany 22-proc.,
sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Masło włożyć do żaroodpornej miski (1 l) i mikrofalować minutę przy NAJWYŻSZEJ
MOCY. Wsypać pokrojone w cienkie plasterki pieczarki i posiekaną cebulę, posypać
mąką, dokładnie wymieszać, mikrofalować 2 minuty przy NAJWYŻSZEJ MOCY, wlać
rosół, wino i śmietanę, ciągle mieszając przyprawić i mikrofalować przy NAJWYŻSZEJ
MOCY przez 2 minuty, zamieszać po minucie. Podawać do cielęciny, wieprzowiny lub
kotletów.
Proporcje na 1 szklankę.
Plik z chomika:
inverna
Inne pliki z tego folderu:
klops włoski z mikrofalówki.jpg
(211 KB)
klops z boczkiem.pdf
(55 KB)
beszanel ( biały sos).pdf
(51 KB)
budyń mocca.pdf
(43 KB)
buraczki ze śmietaną.pdf
(44 KB)
Inne foldery tego chomika:
@ kuchnie świata
@ wolnowar
babeczki muffinki
Buddy Valastro gotuje
ciasta
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin