sola po włosku.pdf
(
46 KB
)
Pobierz
26068824 UNPDF
Sola po włosku
Składniki
2 średnie marchewki, pół strąka zielonej papryki, 4 dymki, średnia cukinia, 50 dag filetów
soli, bazylia, czosnek granulowany, pół szklanki sosu pomidorowego (patrz: Sosy), pół
szklanki startej mozzarelli, ćwierć szklanki startego parmezanu, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Warzywa obrać, grubo posiekać, włożyć do owalnego żaroodpornego naczynia (2 l),
przykryć mikrofalową folią i mikrofalować przy NAJWYŻSZEJ MOCY przez 4-5 minut.
Filety złożyć na pół, kłaść na warzywach grubą stroną do brzegu naczynia, przyprawić,
zalać gorącym sosem, przykryć i mikrofalować przy NAJWYŻSZEJ MOCY przez 5-6
minut, obrócić naczynie o pół obrotu po 2 minutach, wyjąć z kuchenki i pozostawić w
temperaturze pokojowej na 2-3 minuty. Odkryć, potrawę posypać serami i mikrofalować
przy NAJWYŻSZEJ MOCY przez 2 minuty lub do stopienia serów. Podawać z
makaronem.
Proporcje dla 3 osób.
Plik z chomika:
inverna
Inne pliki z tego folderu:
klops włoski z mikrofalówki.jpg
(211 KB)
klops z boczkiem.pdf
(55 KB)
beszanel ( biały sos).pdf
(51 KB)
budyń mocca.pdf
(43 KB)
buraczki ze śmietaną.pdf
(44 KB)
Inne foldery tego chomika:
@ kuchnie świata
@ wolnowar
babeczki muffinki
Buddy Valastro gotuje
ciasta
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin