Zrazy zawijane ze schabu świetne.docx

(77 KB) Pobierz

zrazy zawijane ze schabu świetne!

 

Składniki

4 plastry schabu
4 plasterki boczku wędzonego
ogórek kiszony
cebula
papryka
musztarda
listek laurowy
ziele angielskie


pieprz ziarenka
wykałaczki lub nić bawełniana

Schab dobrze rozbijamy, solimy i pieprzymy z każdej strony, odkładamy na 10 minut.
Smarujemy musztardą na to boczek, ogóreczek, paprykę i cebulkę.

http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=82328

Zawijamy zrazika i spinamy wykałaczkami (dla ułatwienia smażenia końcówki wykałaczek obcinamy)

http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=82329

Obtaczamy zraza w mące i kładziemy na rozgrzany olej. Porządnie smażymy (im lepiej mięsko wysmażone tym ciemniejszy i smaczniejszy sosik, nie przejmuj się że ci się trochę przypaliło i tak będzie smaczne;) ). Kiedy już zrazy "dojdą" podlewamy wodą, dodajemy resztę cebulki, listek, pieprz i zielę. Dusimy tak jeszcze około 10 minut

http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=82330http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=82331


Na koniec zaaprawiamy sosik odrobinką! śmietany i mąki.
SMACZNEGO!
 http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=82332

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin