zrazy zawijane ze schabu świetne!
Składniki
4 plastry schabu4 plasterki boczku wędzonegoogórek kiszonycebulapaprykamusztardalistek laurowyziele angielskie
pieprz ziarenka wykałaczki lub nić bawełniana
Schab dobrze rozbijamy, solimy i pieprzymy z każdej strony, odkładamy na 10 minut.Smarujemy musztardą na to boczek, ogóreczek, paprykę i cebulkę.Zawijamy zrazika i spinamy wykałaczkami (dla ułatwienia smażenia końcówki wykałaczek obcinamy)Obtaczamy zraza w mące i kładziemy na rozgrzany olej. Porządnie smażymy (im lepiej mięsko wysmażone tym ciemniejszy i smaczniejszy sosik, nie przejmuj się że ci się trochę przypaliło i tak będzie smaczne;) ). Kiedy już zrazy "dojdą" podlewamy wodą, dodajemy resztę cebulki, listek, pieprz i zielę. Dusimy tak jeszcze około 10 minutNa koniec zaaprawiamy sosik odrobinką! śmietany i mąki.SMACZNEGO!
martunia.n