SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY.docx

(39 KB) Pobierz

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY# 1

SKŁ.:

·         1 KAPUSTA CZERWONA

·         2 JABŁKA

·         2 ŁYŻECZKI CUKRU

·         OCET JABŁKOWY LUB WINNY

·         RODZYNKI

·         SÓL I PIEPRZ DO SMAKU

Kapustę siekamy, 1 jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach.  WSZYSTKIE SKŁADNIKI DOKŁADNIE MIESZAMY

 

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY# 2

 

Składniki

·         czerwona kapusta 1/2 głowy

·         majonez 3 łyżki

·         sól, pieprz

Kapustę drobno szatkujemy, solimy, mieszamy, odstawiamy na 20 min. Łączymy z majonezem.

 

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY# 3

Składniki

·         czerwona kapusta 1 sztuka

·         sól 3-4 szczypty

·         pieprz 2-3 szczypty

·         oliwa 2 łyżki

·         sok z cytryny 1 łyżka

Czerwoną kapustę drobniutko poszatkować. Następnie wymieszać ją z oliwą. Surówkę doprawić do smaku solą i pieprzem wedle uważania. Na koniec skropić sokiem z cytryny i dokładnie wymieszać przed podaniem.

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY# 4

 

Składniki

·         kapusta czerwona 1 główka

·         jabłko 2 szt.

·         olej 4 łyżki

·         cytryna 1 szt.

·         sól 1 szczypta

·         cukier 1 szczypta

Kapustę umyć, zdjąć wierzchnie liście, drobno poszatkować. Wycisnąć sok z cytryny, dodać olej, sól, cukier, pieprz i dokładnie połączyć wszystkie składniki. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach,wymieszać z poszatkowaną kapustą i sosem. Jeżeli zachodzi potrzeba, doprawić do smaku solą i cukrem.

 

1

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin