SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY# 1
SKŁ.:
· 1 KAPUSTA CZERWONA
· 2 JABŁKA
· 2 ŁYŻECZKI CUKRU
· OCET JABŁKOWY LUB WINNY
· RODZYNKI
· SÓL I PIEPRZ DO SMAKU
Kapustę siekamy, 1 jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. WSZYSTKIE SKŁADNIKI DOKŁADNIE MIESZAMY
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY# 2
Składniki
· czerwona kapusta 1/2 głowy
· majonez 3 łyżki
· sól, pieprz
Kapustę drobno szatkujemy, solimy, mieszamy, odstawiamy na 20 min. Łączymy z majonezem.
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY# 3
· czerwona kapusta 1 sztuka
· sól 3-4 szczypty
· pieprz 2-3 szczypty
· oliwa 2 łyżki
· sok z cytryny 1 łyżka
Czerwoną kapustę drobniutko poszatkować. Następnie wymieszać ją z oliwą. Surówkę doprawić do smaku solą i pieprzem wedle uważania. Na koniec skropić sokiem z cytryny i dokładnie wymieszać przed podaniem.
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY# 4
· kapusta czerwona 1 główka
· jabłko 2 szt.
· olej 4 łyżki
· cytryna 1 szt.
· sól 1 szczypta
· cukier 1 szczypta
Kapustę umyć, zdjąć wierzchnie liście, drobno poszatkować. Wycisnąć sok z cytryny, dodać olej, sól, cukier, pieprz i dokładnie połączyć wszystkie składniki. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach,wymieszać z poszatkowaną kapustą i sosem. Jeżeli zachodzi potrzeba, doprawić do smaku solą i cukrem.
1
ROZAROZ