Lodowy tort jogurtowo-pomarańczowy.doc

(21 KB) Pobierz

Lodowy tort jogurtowo-pomarańczowy

 

 

- 2 gotowe blaty z ciemnego biszkoptu

- 2 opakowania waniliowego serka homogenizowanego

- 500ml naturalnego jogurtu

- 2-3 łyżki żelatyny

- 5 pomarańczy

- 3-4 łyżki likieru pomarańczowego

- rulonik z ciemnej i białej czekolady

 

 

Z jednej całej pomarańczy wycisnąć sok. Resztę obrać. Dwie pokroić w plastry, dwie w kostkę. Sok podgrzać. Rozpuścić w nim żelatynę. Wymieszać z jogurtem. Wstawić na 30minut do lodówki. Połączyć z serkiem. Dodać pokrojone w kostkę pomarańcze i likier.

Jeden z blatów ułożyć w tortownicy. Dwie łyżki kremu serowo- pomarańczowego odłożyć. Resztę ułożyć na biszkopcie. Wierzch i boki posmarować pozostałym kremem. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem tort obłożyć plastrami pomarańczy i posypać rulonikami z czekolady.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin