Lazagne.rtf

(4 KB) Pobierz
Lazagne

Lazagne

 

Składniki:

1 opakowanie płatków lazagne (wcześniej ugotować)

1 puszka pomidorów bez skórek (można zamiast pomidorów w puszce dać więcej koncentratu)

koncentrat pomidorowy

0,5 kg mięsa mielonego

0,3 kg sera żółtego (zetrzeć na tarce)

czosnek, oregano, papryka ostra, sól

 

              Mięso podsmażyć na oleju, podlać wodą, następnie dodać:

pomidory, koncentrat pomidorowy i przyprawy – powstanie sos.

              Na brytfance układamy kolejno warstwami: makaron,

sos, ser żółty, makaron, sos, ser żółty itd. – zapiec w piekarniku około 50 minut.

              UWAGA! Makaron gotujemy, po 6-7 płatków

aby się nie skleiły

 

 

 

                                                        SMACZNEGO!!!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin