Karkówka faszerowana śliwkami.doc

(20 KB) Pobierz
Karkówka faszerowana śliwkami

Karkówka faszerowana śliwkami
1 1/2kg karkówki
10 suszonych śliwek
1łyżka posiekanych orzechów włoskich
1 łyżka tartej bułki
sól,pieprz
szczypta majeranku
1/2 szkl bulionu
śliwki pokroić w kostkę namoczyć ok 15 minut w letniej wodzie gotować w tej samej wodzie 20 minut
śliwki zmiksować dodać orzechy i bułkę - wymieszać
mięso umyć osuszyć rozciąć wzdłuż nie przecinając do końca lekko zbić tłuczkiem natrzeć przyprawami
Śliwki ułożyć pośrodku mięsa karkówkę zrolować związać bawełnianą nicią
Roladę włożyc do ultra plusa wstawić do piekarnika piec 1 godz w temperaturze 200 stopni
podawać z ryżem i surówką

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin