Buraczki mamy.pdf

(29 KB) Pobierz
5856718 UNPDF
Buraczki mamy
Składniki:
- 6 kg buraczków czerwonych - 3 cebule - 7 ząbków czosnku - 2 łyżki soli Zalewa: - 5
szklanek wody - 2 szklanki octu - 2,5 szklanki cukru - 5 ziaren ziela angielskiego
(rozgniecionego) - 5 liści laurowych (połamanych)
Sposób wykonania:
Buraczki ugotować, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule obrać, drobno
pokroić, czosnek obrać i posiekać. Wszystko posolić i wymieszać. Przegotowaną, zimną
wodę wymieszać z octem, dodać cukier, rozgniecione ziarna ziela angielskiego oraz
połamane liście laurowe. Zalewę wymieszać z buraczkami i dokładnie wymieszać.
Przełożyć do słoiczków i pasteryzować 10 minut. (r) szary
Zgłoś jeśli naruszono regulamin