Papryka konserwowa słodko-kwaśna.docx

(13 KB) Pobierz

Papryka konserwowa słodko-kwaskowa

Składniki

2 kg papryki

1,5 szkl cukru

3/4 szkl octu

3 szkl wody

1,5 łyżki soli

ziele ang, liść laurowy, goździki

Z podanych składników ugotować zalewę (oprócz ziela i liści) kiedy się zagotuje wrzucamy paprykę - gotujemy 3 MINUTY (ważne żeby się nie rozgotowała wtedy wyjdzie kiepska), wyłączamy gaz. Paprykę układamy do słoików do każdego wkładamy liść laurowy i 2 ziela angielskie. Zalewę ponownie zagotowujemy - gorącą zalewamy słoiki, mocno zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Słoiki powinny się zassać można dla pewności zapasteryzować choć ja tego nie robię.

Idealne go obiadów ale też do kanapek. Polecam kto raz spróbuje będzie robić cały czas http://www.wielkiezarcie.com/emoticons/nice.gif

SMACZNEGO!

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin