Sałatka z białej kapusty z dodatkami.docx

(42 KB) Pobierz

Sałatka z białej kapusty z dodatkami

Usuń z koszyka

kapusta biała

1 główka

Usuń z koszyka

cebula

1,5 kg

Usuń z koszyka

papryka czerwona

6 szt

Usuń z koszyka

kalafior

3 szt

Usuń z koszyka

cukinia

2 szt

Usuń z koszyka

pieprz mielony

3 łyżeczki

Usuń z koszyka

cukier

2 szklanki

Usuń z koszyka

sól

3 łyżki

Usuń z koszyka

olej

1,5 szklanki

Usuń z koszyka

ocet

1 szklanka

Usuń z koszyka

goździki

10 ziarenek

Usuń z koszyka

ziele angielskie

15 ziarenek

Usuń z koszyka

pieprz ziołowy

1 łyżeczka

Usuń z koszyka

bazylia

1 łyżeczka

Kapustę szatkuję, cebulę kroję w półksiężyce. Paprykę kroję w kostkę. Cukinie młodą, obieram ze skórki, kroję w grubą kostkę. Kalafior obieram, myję i rozrywam na małe kawałki. Wszystkie składniki sałatki łączę, dodaję wszystkie przyprawy, mieszam i odstawiam na dwie godziny. Następnie sałatkę nakładam do umytych słoików, gotuję około 15 minut od zagotowania się wody. Życzę smacznego.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin