Chińska potrawka z kurczaka(1).doc

(764 KB) Pobierz
Chińska potrawka z kurczaka

Chińska potrawka z kurczaka

Opis

Szybki sposób na obiad.

Składniki

·         filety z kurczaka 1 kg

·         fix do potraw chińskich Knorr 2 szt

·         mieszanka chińska (mrożone wazywa) Hortex 1 torebka

·         mąka szymanowska 3 łyżki

·         olej

·         bulion z oliwą z oliwek i ziołami 1 kostka

Sposób przyrządzenia

Filety pokroić w większe kawałki, podsmażyć na oleju, włożyć do garnka. Warzywa także podsmażyć na oleju - na około 4 łyżkach. Włożyć do garnka, zalać wodą tak by pokryła składniki, pogotować 15 minut. Fixy rozmieszać w małej ilości wody, dodać do potrawy, dołożyć kostkę oliwy z oliwek, pogotować około 10 minut. Doprawić solą w razie potrzeby. Podawać z ryżem. Smacznego

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin