Bigosik po chińsku.doc

(67 KB) Pobierz
Bigosik po chińsku

Bigosik po chińsku

zdjęcie produktu

 

 

składniki(ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność(stopień trudności): gwiazdkigwiazdki

 

Składnik składniki

Logo

Ilość

Czego

olej

 

2

łyżek stołowych

curry

 

 

według uznania

sos sojowy

 

według uznania

sól

 

 

według uznania

pomidor

1

sztuk

cebula

 

1

sztuk

pieczarki

10

dekagramów

boczek wędzony

 

10

dekagramów

biała kapusta

 

30

dekagramów

pieprz

 

według uznania

imbir

 

 

według uznania

chili

 

 

według uznania

Wykonanie:

Kawałki kapusty ugotować w wodzie z solą, a następnie odsączyć na sitku. Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Boczek wędzony pokroić w plasterki. Rozgrzać olej w rondlu, podsmażyć w nim boczek. Dodać cebulę, pieczarki, smażyć ok. 3 minut, a następnie dodać kapustę. Sparzony, obrany pomidor pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Przyprawić do smaku. Mieszając, dusić ok. 2 minut. Podawać z chlebem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin