(ilość porcji): 2(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut(stopień trudności):
Składnik
Logo
Ilość
Czego
olej
2
łyżek stołowych
curry
według uznania
sos sojowy
sól
pomidor
1
sztuk
cebula
pieczarki
10
dekagramów
boczek wędzony
biała kapusta
30
pieprz
imbir
chili
Kawałki kapusty ugotować w wodzie z solą, a następnie odsączyć na sitku. Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Boczek wędzony pokroić w plasterki. Rozgrzać olej w rondlu, podsmażyć w nim boczek. Dodać cebulę, pieczarki, smażyć ok. 3 minut, a następnie dodać kapustę. Sparzony, obrany pomidor pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Przyprawić do smaku. Mieszając, dusić ok. 2 minut. Podawać z chlebem.
jot_em18