Ananasy smażone w cieście.doc

(37 KB) Pobierz
Ananasy smażone w cieście

 

Ananasy smażone w cieście

składniki(ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność(stopień trudności): gwiazdkigwiazdki

 

 

Składnik składniki

Logo

Ilość

Czego

mąka

20

dekagramów

jajko

 

2

sztuk

śmietana kremówka

 

0.2

litrów

sól

 

 

według uznania

ananas

 

 

według uznania

tłuszcz

 

 

według uznania

Wykonanie:

W naczyniu ubić na sztywno śmietanę ze szczyptą soli, następnie dodać 2 jajka. Do masy dodać przesianą mąkę, dokładnie wymieszać i odstawić ciasto na 1 godzinę. Rozgrzać w garnku 1 litr oleju (lub 1 kg smalcu). Zamieszać ciasto, zanurzać w nim plastry ananasa lub inne owoce: jabłka, banany, czereśnie. Smażyć porcjami po kilka minut z obu stron na złoty kolor. Wyjąć z tłuszczu i osączyć. Podawać gorące

Uwagi:

ananas w krążkach - może być świeży lub z puszki

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin