Zanęty ''samoróbki''.txt

(8 KB) Pobierz
Zan�ta powierzchniowa (nr1):

1 kg m�ki kukurydzianej
1kg bu�ki tartej
0,5 otr�b pszennych
zapach any�owy

Zan�ta Uklejowa (nr2):

1 kg m�ki kukurydzianej
0,5 kg bu�ki tartej
0,25 mieszanki orzechowej
1 paczk� lod�w waniliowych w proszku
3 �y�eczki mleka w proszku
zapach waniliowy

Zan�ta Uklejowa (nr3):

0,5 m�czki bananowej
0,7 kg m�ki kukurydzianej
0,5 kg bu�ki tartej
0,25 kg coco belgijskie
0,25 kg m�czki sojowej
zapach bananowy

Zan�ta powierzchniowa (nr4):

50 % bu�ka tarta � bardzo drobne
50 % m�ka kukurydziana
Dodatki smakowo-zapachowe
Olejek arakowy lub migda�owy

Zan�ta powierzchniowa (nr5):

30% biszkopt � dobrze wypra�ony i zmielony
30% m�ka kukurydziana
25% bu�ka tarta � dobrze wypra�ona i zmielona
10% siemi� lniane � wypra�one i dobrze zmielone
5% kakao

Zan�ta p�ociowa - wiosna (nr6):

500 g drobno zmielone ciemne pieczywo
500 g bu�ka tarta
250 g m�ka kukurydziana
100 g m�ka pszenna
100 g Coco-Belge
250 g m�czka z orzech�w arachidowych
100 g konopie
Zapach - koper w�oski

Zan�ta p�ociowa (nr7):

1 cz�� m�ki kukurydzianej
1 cz�� bu�ki tartej
0,5 cz�ci kaszy kukurydzianej
0,5 cz�ci pokruszonych p�atk�w owsianych
Zapach � nostrzyk

Zan�ta leszczowa (nr8):

1 cz�� kaszy kukurydzianej
1 cz�� zmielonego suchego chleba
1 cz�� bu�ki tartej
0,5 cz�ci m�ki kukurydzianej
0,4 cz�ci pokruszonych p�atk�w owsianych
Zapach - wedle uznania (wanilia, kolendra, kokos,
cynamon, kminek)

Zan�ta p�ociowa - jesie� (nr9):

0,5 kg konopie
0,25 kg pra�one siemi� lniane
0,5 kg pra�ona tarta bu�ka
0,25 kg biszkopt
0,25 kg Coco-Belge
0,25 kg m�ka kukurydziana
Zapach (any�, kozieradka, koper w�oski)

Zan�ta leszczowo-p�ociowa (nr10):

Zagotowa� 3 litry wody i zala� 1 kg kaszy
kukurydzianej. Odstawi� na p� godziny.
Doda� 0,5 kg m�ki pszennej
2 kilogramowe opakowania gotowej zan�ty
0,5 opakowania kopra melasa
0,5 kg konopi
Zapach - wedle uznania

Zan�ta p�ociowa na wod� bie��c� (nr11):

3 cz�ci bu�ki tartej
2 cz�ci mielonych herbatnik�w
2 cz�ci kaszy kukurydzianej
1 cz�� p�atki owsiane mielone
1 cz�� mleko w proszku
0,5 cz�ci siemi� lniane mielone
0,5 cz�ci konopie mielone
Olejek any�owy
Glina stosownie do pr�du

Zan�ta leszczowa na wod� stoj�c� (nr12):

3 cz�ci bu�ki tartej
2 cz�ci kaszy kukurydzianej
2 cz�ci otr�b�w pszennych
1 cz�� p�atk�w owsianych ca�ych
1 cz�� konopie mielone
Olejek kminkowy
Ziemia z kretowiska wed�ug g��boko�ci

Zan�ta p�ociowa na wod� stoj�c� (nr13):

5 cz�ci bu�ki tartej
1,5 cz�ci m�ki kukurydzianej
1 cz�� p�atk�w owsianych mielonych
1,5 cz�ci biszkopt�w mielonych
1 cz�� m�ka kokosowa
Cukier

Zan�ta na wolno p�yn�cy kana� (p�o�, kr�p, leszcz,ja�) (nr14):

40% biszkopty mielone
40% p�atki owsiane zmielone
15% kasza kukurydziana sucha
15% m�ka kukurydziana
5% wyt�oki arachidowe zmielone
5% ziarna s�onecznika zmielone
Substancja zapachowa, np. kolendra z wanili�
Drobny �wir 0,1 � 0,3 kg na ka�dy kilogram suchej
mieszanki zan�towej zale�nie od szybko�ci nurtu i g��boko�ci wody

Zan�ta na wod� bie��c� z wolnym uci�giem (nr15):

20% suchary zmielone
20% bu�ka tarta
15% kasza kukurydziana parzona
10% m�ka kukurydziana
10% kopra-melasa
10% p�atki owsiane zmielone
5% klej PV-1
10% pestki dyni pra�one i zmielone
Zapach waniliowy
Gruby �wir 0,1 � 0,3 kg na kilogram suchej mieszanki
zan�towej lub glina, kt�rej ilo�� mo�e by� nawet nieco wi�ksza

Zan�ta na wod� bie��c� z silnym uci�giem (nr16):

30% p�atki owsiane
20% bu�ka tarta
10% kasza kukurydziana
5% m�ka kukurydziana
10% m�czka kostna
10% klej PV-1
5% otr�by pszenne
10% ziarna s�onecznika
Gruby �wir 0,1 � 0,3 kg na kilogram suchej mieszanki
zan�towej lub glina

Zan�ta na wod� bie��c� z bardzo silnym uci�giem (nr17):

30% p�atki owsiane
20%bu�ka tarta
15% kasza kukurydziana parzona
5% m�ka kukurydziana
10%m�czka piernikowa (s�odka, klej�ca)
15%klej PV-1
5% siemi� lniane
Gruby �wir do 0,5 kg na kilogram suchej mieszanki
zan�towej lub glina

Zan�ta p�ociowa (nr18):
1/3 cz�ci bu�ki tartej, pra�onej
1 cz�� herbatnik�w lub biszkopt�w mielonych
1 cz�� orzech�w kokosowych (wi�rki)
1 cz�� PV-1
1 cz�� konopi pra�onych

Zan�ta p�ociowa (nr19):

3 cz�ci bu�ki tartej pra�onej
1 cz�� kaszki kukurydzianej
1 cz�� orzech�w arachidowych pra�onych
0,5 cz�ci orzech�w laskowych (m�czka)

Zan�ta p�ociowa (nr20):

3 cz�ci bu�ki tartej pra�onej
1 cz�� konopi pra�onych
1 cz�� siemienia lnianego mielonego
1 cz�� biszkopt�w mielonych
1 cz�� m�czki kukurydzianej

Zan�ta na p�o� (nr21):

1 kg Sensas Gardons 3000
150 g mleko w proszku
150 g zmielone p�atki owsiane
150 � 250 g ochotka zan�towa

Zan�ta leszczowa (nr22):

30% pra�one, zmielone siemi� lniane
30% pra�ona, zmielona soja
25% pieczywo cukiernicze
10% pra�ony, zmielony s�onecznik
5% kasza kukurydziana
5% m�ka kukurydziana

Zan�ta p�ociowa na rzeki szybko p�yn�ce (nr23):

2 cz�ci pra�onego pieczywa
2 cz�ci m�ki kukurydzianej
0,5 cz�ci gotowanych i zmielonych konopi
0,25 cz�ci t�uczonych p�atk�w owsianych
0,25 cz�ci otr�b
0,5 cz�ci kleju PV-1
2-3 �y�eczki atraktora p�ociowego

Zan�ta na p�o� (nr24):

2 cz�ci pra�onej bu�ki tartej lub zmielonego i
wypra�onego chleba
1 cz�� pra�onej kaszki kukurydzianej
1 cz�� pra�onych i zmielonych nasion s�onecznika
0,5 cz�ci zmielonej suchej karmy dla ps�w
Gar�� otr�b i gar�� drobnych pra�onych p�atk�w

Zan�ta na p�o� (nr25):

1 cz�� zmielonej, pra�onej bu�ki tartej
1 cz�� �wie�ych, zmia�d�onych konopi
1 cz�� otr�b pszennych
0,5 cz�ci m�ki kukurydzianej
Gar�� p�atk�w owsianych
2-3 �y�eczki atraktora

Zan�ta na rzek� na p�o� (nr26):

0,20 cz�ci zmielonego, pra�onego pieczywa pszennego
0,20 cz�ci pra�onej kaszki kukurydzianej
0,50 cz�� pra�onych konopi
0,50 cz�ci pra�onych i t�uczonych p�atk�w owsianych
0,50 cz�ci otr�b pszennych
0,50 cz�ci Coco-Belge
3-4 �y�ki kleju PV-1
2-3 �y�eczki kozieradki z any�em

Zan�ta na p�o� (nr27):

30% bu�ki tartej
20% suchark�w mielonych
10% konopi pra�onych
5% m�ki kukurydzianej
5% suchej kaszy kukurydzianej
5% mielonego i pra�onego lnu
5% mielonych pestek z dyni
5% mielonego s�onecznika
15% glinki rozpraszaj�cej
�y�ka soli na 3 kg zan�ty
Atraktor p�ociowy

Zan�ta leszczowa (nr28):

1 kg Secret Van den Eynde
2 kg Turbo Van den Eynde
2 kg Explosiv Mosella
0,5 l Aromix Brassem
0,5 l casters�w

Zan�ta na karpie (nr29):

25% tartej bu�ki
20% biszkoptu
10% �ruty kukurydzianej [mo�e byc m�ka kukurydziana z
kasz� kukurydzian�]
10%mielonych p�atk�w owsianych
10% drobnych otrab
7% cukru pudru,
5% grubo mielonych konopi pra�onych
3% mielonego s�onecznika pra�onego

Zan�ta na karasie (nr30):

2 cz�ci pra�onej kaszy kukurydzianej
2 cz�ci otr�b
1 cz�� maki kukurydzianej
1 cz�� pra�onej bu�ki tartej,
1 cz�� sucharu
0,5 cz�ci biszkoptu
Baz� mieszamy z ziemi� z kretowiska, kt�ra rozpulchnia
i dodatkowo przyciemnia zan�t�. Warto j� wzbogaci� zan�t� przyn�t�, kt�r�
b�dziemy zak�adali na haczyk. Karasie lubi� s�odycz, wi�c mo�na doda� mi�d
rozrobiony z wod�.

Zan�ta p�ociowa - wiosna (nr31):

500 g drobno zmielone ciemne pieczywo
500 g bu�ka tarta
250 g m�ka kukurydziana
100 g m�ka pszenna
100 g Coco-Belge
250 g m�czka z orzech�w arachidowych
100 g konopie
Zapach - koper w�oski

Zan�ta p�ociowa - wiosna (nr32):

0,5 cz�ci kaszy kukurydzianej (gotowanej)
0,25 cz�ci m�ki kukurydzianej
0,25 cz�ci otr�by pszenne
10 % wi�rki kokosowe

GLINIANKA PRESTI� LESZCZ KARA� (nr33):

-1 bochenek �dwudniowego� chleba;
- 1/2 kg zan�ty firmowej (polecam Traper � Leszcz lub Traper � Lin-Kara�);
- 1 szklanka p�atk�w owsianych
- 1 puszka kukurydzy;
- melasa lub mi�d
- 10 dkg coco belge
- 1 paczka przyprawy do piernika (ze sklepu spo�ywczego)
- gar�� barwionych pinek

Zan�ta uklejowa (nr34):

40% m�ki kukurydzianej zmielonej na py�,
20% mleka w proszku,
15% biszkoptu mielonego,
15% bu�ki tartej,
10% cukru pudru

Zan�ta uklejowa zawodnicza (nr35):

40% m�ki kukurydzianej zmielonej na py�
20% mleka w proszku
15% biszkoptu mielonego
15% bu�ki tartej
10% cukru pudru

Zan�ta uklejowa zawodnicza (nr36):

1 cz�� bu�ki tartej
1 cz�� m�ki kukurydzianej
5 �y�ek sto�owych mleka w proszku
1 cz�� pylistych otr�b
0,4 cz�ci cukru, w tym waniliowego
drobny piasek

P�o� wiosna (nr37):

-bu�ka tarta (wypra�ona, mieszanka jasnej i ciemnej bu�ki)- 1 kg.
-S�odkie suchary (zemle�)-0,5 kg
-biszkopty - 0,5 kg (zemle�)
-4 szklanki zmielonych p�atk�w kukurydzianych.
-1 szklanka konopii pra�onych (zmielonych)
-1 op.paluszk�w s�onych (zemle�)
-1/2 szklanki coco-belge
-2/3 szklanki s�onecznika �uskanego lub w �upinach (wypra�one i zmielone drobno)
-Any� 1 opakowanie (Dragona np. lub 1/3 Marcela), Vanilia (sensas) lub koper w�oski. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin