Placki ziemniczane
4 ziemniaki1 ząbek czosnkupół cebuli3 łyżki mąkigarść sera żółtego1 jajko1 łyżka jogurtu naturalnego1 łyżeczka majerankusól, pieprzolej do smażenia
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tace z grubymi oczkami, cebulę obieramy i drobno siekamy. Do ziemniaków dodajemy cebulę, wyciśnięty ząbek czosnku, mąkę , jajko, garść sera żółtego. Masę przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, dodajemy jogurt naturalny.Polecamy także przepis placki ziemniaczaneOlej rozgrzewamy na patelni, za pomocą łyżki na olej kładziemy placki z masy ziemniaczanej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki podajemy z łososiem wędzonym, kozim serem lub kwaśną śmietaną.Smacznego.
mario3238