Z selera i banana ll.pdf

(46 KB) Pobierz
94519024 UNPDF
Z selera i banana
Składniki
Duży seler, 2 ogórki kiszone, duży banan, winne jabłko, sok z
połowy cytryny, 3/4 szklanki jogurtu naturalnego, natka pietruszki,
cukier, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Seler opłukać, obrać, ugotować w osolonej wodzie, pokroić w
kostkę. Obrane ogórki pokroić w ćwierćplasterki. Owoce obrać ze skórki. Bana pokroić w
półplasterki, a jabłko w kostkę. Składniki wymieszać, polać sokiem z cytryny. Jogurt
przyprawić pieprzem, solą i cukrem, zalać sałatkę i wymieszać. Posypać posypaną
natką. Wstawić na godzinę do lodówki
1 porcja zawiera: 3,6 g białka, 1,3 g tłuszczu, 4,2 g błonnika, 3 mg cholesterolu.
 
94519024.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin