Pasztet drobiowo - grzybowy.pdf
(
282 KB
)
Pobierz
Pasztet drobiowo - grzybowy
Pyszny pasztet, smakuje szczególnie w połączeniu z grzybkami w
occie.
● cay kurczak
● woszczyzna
● liść laurowy
● sól
● pieprz
● 10 suszonych grzybków
● 10 dag soniny
● 20 dag pieczarek
● 2 cebule
● 3 jajka
● 2 ząbki czosnku
● gaka muszkatoowa
Z kurczaka woszczyzny i przypraw ugotuj rosó Grzyby (namoczone
wcześniej) ugotuj w tej samej wodzie Soninę pokrój w kostkę wytop
Pieczarki opucz oczyść poszatkuj dodaj do soniny Wóż też
pokrojone suszone grzyby wraz z zalewą podduś Mięso oddziel od
kości zmiel Cebule obierz zetrzyj na tarce o maych oczkach Wszystkie
skadniki wymieszaj podlej
szklanka
rosou zagotuj ostudź Dodaj
żótka i zmiażdżony czosnek przypraw solą pieprzem i gaką wyrób
masę Na kocu poącz z ubitą na sztywno pianą (jeśli masa jest zbyt
sucha, dodaj 2–3
łyżki
gęstej śmietany) Wyóż do natuszczonej
posypanej tarta buka foremki wyrównaj wierzch Piecz
godzinę
w
temp 180OC Ostudź udekoruj grzybkami w occie
Plik z chomika:
martunia.n
Inne pliki z tego folderu:
Paszteciki z nadzieniem rybnym.pdf
(159 KB)
PASZTET Z CUKINII.pdf
(271 KB)
Pasztet drobiowy 2.pdf
(423 KB)
Mocno czosnkowa wiejska konserwa (kiełbasa) słoikowa z Aleksandrowa z dwoma rodzajami czerwonej papryki.pdf
(384 KB)
Pasztet.pdf
(160 KB)
Inne foldery tego chomika:
ciasta
Ciasta - OWOCOWE
Ciasta - Z KREMEM I MASAMI - MIX
ciastka
Ciekawe
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin