Pasztet drobiowo - grzybowy.pdf

(282 KB) Pobierz
Pasztet drobiowo - grzybowy
Pyszny pasztet, smakuje szczególnie w połączeniu z grzybkami w
occie.
● cay kurczak
● woszczyzna
● liść laurowy
● sól
● pieprz
● 10 suszonych grzybków
● 10 dag soniny
● 20 dag pieczarek
● 2 cebule
● 3 jajka
● 2 ząbki czosnku
● gaka muszkatoowa
802876397.001.png
Z kurczaka woszczyzny i przypraw ugotuj rosó Grzyby (namoczone
wcześniej) ugotuj w tej samej wodzie Soninę pokrój w kostkę wytop
Pieczarki opucz oczyść poszatkuj dodaj do soniny Wóż też
pokrojone suszone grzyby wraz z zalewą podduś Mięso oddziel od
kości zmiel Cebule obierz zetrzyj na tarce o maych oczkach Wszystkie
skadniki wymieszaj podlej szklanka rosou zagotuj ostudź Dodaj
żótka i zmiażdżony czosnek przypraw solą pieprzem i gaką wyrób
masę Na kocu poącz z ubitą na sztywno pianą (jeśli masa jest zbyt
sucha, dodaj 2–3 łyżki gęstej śmietany) Wyóż do natuszczonej
posypanej tarta buka foremki wyrównaj wierzch Piecz godzinę w
temp 180OC Ostudź udekoruj grzybkami w occie
Zgłoś jeśli naruszono regulamin