Buraczki mamy.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
5856718 UNPDF
Buraczki mamy
Składniki:
- 6 kg buraczków czerwonych - 3 cebule - 7 ząbków czosnku - 2 łyżki soli Zalewa: - 5
szklanek wody - 2 szklanki octu - 2,5 szklanki cukru - 5 ziaren ziela angielskiego
(rozgniecionego) - 5 liści laurowych (połamanych)
Sposób wykonania:
Buraczki ugotować, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule obrać, drobno
pokroić, czosnek obrać i posiekać. Wszystko posolić i wymieszać. Przegotowaną, zimną
wodę wymieszać z octem, dodać cukier, rozgniecione ziarna ziela angielskiego oraz
połamane liście laurowe. Zalewę wymieszać z buraczkami i dokładnie wymieszać.
Przełożyć do słoiczków i pasteryzować 10 minut. (r) szary
Plik z chomika:
tarnel
Inne pliki z tego folderu:
Kluski leniwe.doc
(441 KB)
Ser_zolty.doc
(20 KB)
Małgorzata Caprari - Najlepsze Potrawy z Ziemniaków.pdf
(1166 KB)
pyzy ziemniaczane.doc
(9 KB)
Potrawy z ziemniakow.pdf
(376 KB)
Inne foldery tego chomika:
Babunia i jej porady
Dania z grzybami
GRILL,KEBAB.SZASZŁYKI
KUCHNIE ŚWIATA
KULINARNE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin