Owocowy Raj.doc

(501 KB) Pobierz
Owocowy Raj

Owocowy Raj

 

Składniki:

 

Biszkopt:

6 jajek,

niepełna szklanka cukru,

1,5 maki tortowej,

2 łyżeczki proszku do pieczenia,

Kasia do posmarowania ,bułka tarta
 

Bita śmietana:

6 buteleczek śmietany kremówki 30-proc.,

7 żel-fiksów, cukier waniliowy,
 

oprócz tego:

4-5 łyżek dżemu z owoców leśnych lub czarnej porzeczki, poncz do nasączania, owoce do dekoracji

 

Wykonanie:

Jajka z cukrem ubijamy 10- 15 minut na puszysta masę. Dodajemy przesiana make z proszkiem i delikatnie mieszamy. Wlewamy do dużej tortownicy, pieczemy w temp.200 stopni. Studzimy i przekrawamy na 3 krążki. spód i środkowy krążek nasączamy naparem z herbaty lub alkoholem. Śmietanę z cukrem i żel- fiksami miksujemy. Spód tortu smarujemy dżemem , wykładamy część bitej śmietany, przykrywamy drugim krążkiem .Nakładamy warstwę bitej śmietany i przykrywamy kolejnym krążkiem. Wierzch i boki smarujemy bita śmietana .Dekorujemy owocami. Wstawiamy do lowki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin